Gimnastyczka ambasadorką… serów. Zdjęcia są już viralem
Srebrna medalistka w gimnastyce sportowej, Włoszka Giorgia Villa, podbija internet swoją sesją zdjęciową z… serami. Jak się okazuje, w 2021 roku została twarzą Parmigiano Reggiano. „Połączenie sera i świata sportu jest nierozerwalne” – czytamy.
Giorgia Villa – ogromny talent w gimnastyce
Włoska gimnastyczka Giorgia Villa ma inspirującą historię wytrwałości, która doprowadziła ją do igrzysk olimpijskich w Paryżu 2024. Skręcona kostka zaledwie kilka dni przed igrzyskami w Tokio w 2021 roku wykluczyła ją z pierwszej szansy na olimpijski medal. Pomimo kolejnych kontuzji, kontynuowała treningi z myślą o Paryżu.
Obecnie jako część włoskiej narodowej „squadra azzurra”, 21-latka spod Mediolanu przeszła do historii. Wraz z pięcioma koleżankami z drużyny zdobyła pierwszy olimpijski medal w gimnastyce dla Włoch od 94 lat. To srebro w wieloboju drużynowym kobiet we wtorek (30 lipca) wieczorem.
Po srebrnym występie Włoszek niektórzy użytkownicy mediów społecznościowych szybko zauważyli unikalny kontrakt reklamowy Villi.
Ambasadorka serów
Villa zaczęła współpracę z Parmigiano Reggiano, oficjalnym konsorcjum producentów autentycznego sera parmezan, w 2021 roku. Włoska agencja marketingowa Impresa e Sport wychwalała tę współpracę jako „potwierdzającą, że połączenie Parmigiano Reggiano i świata sportu jest nierozerwalne pod względem autentyczności, jakości i wartości energetycznej, zarówno w działalności sportowej, jak i właściwym odżywianiu.”
Parmigiano Reggiano twierdzi, że parmezan jest „odpowiedni do diety sportowej,” a Villa nie jest jedyną włoską sportsmenką, którą sponsorują. Ser reprezentowany jest m.in. przez tenisistę Jannika Sinnera, szermierza Matteo Neriego i koszykarza Nico Manniona.
W co najmniej 20 postach na Instagramie/Facebooku i TikToku, między kwietniem 2021 a grudniem 2022, opublikowała sponsorowane treści prezentujące koła, bloki i kawałki parmezanu.
Włoscy eksperci ds. zdrowia zgodnie twierdzą, że twardy ser parmeński jest „wysoce odżywczy”. A także bogaty w białko, bardzo energetyczny i naturalnie bezlaktozowy.